zaterdag 10 oktober 2009

Zaterdag klosjesdag

De hele week ben ik al into de klos.
Besloten om hier nu eerst maar mee verder te gaan, zodat er iets een affo wordt. Er zijn 100 klosjes gemaakt en 15 grote klossen.
Gistermiddag alles op de tafel uitgelegd. Zie hier het resultaat.
Ik was niet tevreden, maar wist niet hoe???
DH kwam kijken en die zei:"Je zou die donkere grote eruit kunnen halen." Zo gedaan, maar toen moesten er weer grote lichte bij.
Er nog 5 bijgemaakt en toen weer alles uitgelegd, maar nu op het logeerbed. Tenslotte hebben we de tafel ook voor andere dingen nodig.

Hier liggen ze allemaal nog op stapeltjes.
Toen was het bedtijd, maar eerst met Roosje aan de wandel.
En ik had mijn fototoestel nog in mijn zak. Dus hier even een sfeer plaatje van 's nachts
En toen naar bed, maar ik kon niet slapen.............1.klosje...2 klosjes..........3 klosjes........tellen hielp ook niet.
Dan maar om half 2 weer zitten spelen met de klosjes.
en weer een nieuw resultaat.
Nu ben ik er nog niet uit of ik alle grote in het midden zal doen, zoals op links of toch met blokjes kleine ertussen zoals op rechts.
Er komt wel een rand met donkere klosjes omheen zoals aan de rechterkant. Die 20 heb ik ook al geknipt liggen. Dan kom ik denk ik aardig uit.
De maten zijn nu 152 bij 114 cm met een rand erom van aan iedere kant zo'n 9.5 cm( de kleine blokjes zijn 9.5x9.5) Zou de totale quilt 171 bij 133
worden, maar die rand kan ik later nog beslissen. Daar moet de stof toch nog voor worden gekocht.
En zo klossen we verder ....................
Nu eerst even voetbal kijken en dan de boodschappen.
Iedereen een fijn weekend

12 opmerkingen:

supergoof zei

Ze zijn geweldig supergaaf!!!
Op de eerste foto hield ik al m'n adem in,... van oh wat mooi!
Fijn weekend!

Anoniem zei

Hoi Dorine,
Ik zag net je klosjes; ik heb ze natuurlijk al vaker gezien in 't echt.
Wat de rangschikking betreft, ik zag dat je meestal dezelfde stofjes bij elkaar hebt gelegd, misschien is het leuker om ze meer "random" neer te leggen??
En heb je al geprobeerd een kleiner gedeelte van de grote klossen in het midden en dan nog grote in de hoeken terug laten komen. Je ziet wel, ik denk mee...
Tot maandag, groetjes Sylvia

Guusje, zei

Wat een prachtig overzicht en wat een plaatje al die klosjes bij elkaar en ik doe het zelf ook alle kleuren door elkaar en niet teveel bij elkaar leggen misschien een tip om het makkelijker voor je te maken maar nogmaals het ziet er schitterend uit.

Quiltpassion.blogspot.com zei

Hij wordt prachtig, DorineFijn weekend, Cisca

Peti zei

Wooh, wat ben je lekker bezig!! maar waar ik al om 6.15 op ben, doe jij dat zelfs midden in de nacht! Vannacht maar weer lekker gaan slapen hoor, en geen klosjes tellen ;-))

conny's quilts en creaties zei

Mooie klosjes, ik vind de schikking van op de laatste foto wel heel mooi....Wat kan zoiets je bezig houden he? Hopelijk kun je vannacht wel slapen....

Erna zei

Ze zijn echt gaaf. Ik moet ze ook maar weer eens voor de dag gaan halen. Maar ja zoveel andere dingen die ook zo leuk zijn.

Crea Annemieke zei

Die donkere klosjes eruit staat toch beter vind ik.Waar je al geen slapeloze nacht van kunt krijgen!!

Voor straks Welterusten,Daaag Annemieke

Inge Slaats zei

Wat een mooie klosjes, zo allemaal bij elkaar. Ik kan me wel iets voorstellen bij dat rangschikken, moeilijk hoor. Ik heb ook 100 klosjes en houd er mee op. Ik ga ze tzt in elkaar zetten, eerst even andere dingen.

Hennie zei

Je klosjes zien er super uit.Het is even puzzelen uitleggen, foto maken weer opnieuw anders uitleggen, vind ik dit mooi of is dit het ook nog niet helemaal naar mijn zin. Op het logeer bed dat is een goed idee kun je ze mooi laten liggen en af en toe even kijken en iets veranderen tot de klosjes op de goede plaats liggen.
Succes met je klostop!!!
Fijn weekend Hennie.

wilma zei

Erg mooi, Dorine. Ja wat kunnen wij toch aan het rommelen zijn met onze dingen. Stteds weer verleggen totdat de klik er ineens is....

Else zei

Mooie quilt in wording, ik ben benieuwd hoe je het uiteindelijk aan elkaar gaat naaien! De donkere mogen er zeker wel in. fijne dag, en tot klos Else